dilluns, 20 de febrer del 2012

Pilar Rahola: “quan no quedi cap altre causa, encara quedarà la causa de la dona”


La periodista catalana Pilar Rahola va rebre ahir el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per un periodisme atrevit i compromès, atorgat per la Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC). Rahola va afirmar al seu discurs d’agraïment que encara s’ha de “lluitar molt” per tal que les dones aconsegueixin “el mateix nivell que els homes i puguem dir la nostra”.
L’ADPC compta amb 19 anys d’història i va triar la Facultat de Comunicació Blanquerna (Barcelona) per celebrar l’entrega de premis anuals per una Comunicació no Sexista. Juntament amb Pilar Rahola, nou guardonats més, com el diari Expansión, l’Ajuntament de Sant Boi o el programa Polònia, van rebre com a premi un retrat de la fotògrafa barcelonina Colita.
L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya lluita contra “la intoxicació informativa” per tal de reflectir millor la realitat, tal i com va afirmar la seva vicepresidenta, Lina Barber. Durant l’acte va afegir que el periodisme esta vivint “una revolució sense precedents” i que, per tant, ha de ser “més exigent” i “mimar” les paraules i el llenguatge per poder “canviar els valors” establerts.
.
Sandra Vicente Barreira
-----------------------------------------------------------------------------
Tot i que no era necessari, hem trobat oportú fer una aclariment sobre aquesta notícia.
Quan vam mirar la llista d’Europa Press, vam veure que l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya celebrava un acte per“La Comunicació no Sexista”. Com que ens pensàvem que seria una xerrada, vam decidir assistir-hi.
Quan vam a la Facultat de Comunicació Blanquerna, vam veure que en realitat es tractava d’una entrega de premis però, ja que Pilar Rahola era una de les guardonades, vam pensar que seria profitós entrar-hi.
Així doncs, encara que no es tracta d’una roda de premsa, era un acte tancat i, com que n’hem pogut extreure una notícia i declaracions de persones conegudes, hem decidit publicar-la igualment al bloc.
Per últim, ens agradaria destacar un fet que ens va sobtar una mica. En sortir de l’acte, s’entregava una bossa a totes les assistents. A l’interior, hi havia productes de bellesa femenins. Des del nostre punt de vista, aquest regal té un punt de contradicció amb l’objectiu de l’entrega de premis: guardonar la comunicació no sexista. Si s’han de desmuntar tòpics sobre el món de la dona, aquest és un bon començament?
.
Meritxell Vilamala i Sandra Vicente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada